Hairstrokes

Een hairstroke is een individueel haartje. Die wordt los in de huid gepigmenteerd. Wanneer het genezen is, zijn deze haartjes moeilijk van echt te onderscheiden. Deze techniek wordt vaak toegepast bij vrouwen die geen hele aanwezige wenkbrauw willen of bij dames die wel wenkbrauwen hebben, maar meer volume willen. Op deze manier boots je jouw eigen wenkbrauwhaartjes na. Deze techniek wordt machinaal toegepast (GEEN MICROBLADING).

Femme Fatale

Wat zijn de prijzen van de hairstrokes behandeling?

Meer info

Bij wie kan hairstrokes niet toegepast worden?

Om een goed genezen resultaat te krijgen, raad ik deze techniek niet aan op een vette of rijpe huid. Open poriën en rimpels maken het creëren van scherpe lijnen moeilijk en de genezing kan resulteren in onregelmatige lijnen met donkere vlekken.

Het verloop van de hairstrokes behandeling.

We ontvangen je in ons salon op het afgesproken tijdstip en dan mag je plaatsnemen in onze wachtruimte. Klantenfiche invullen en eerlijk vragen beantwoorden.

Intakegesprek, de specialiste bespreekt samen met jou al je wensen en geeft advies, dan begint ze met de browmapping.

Hierbij meet ze aan de hand van verschillende meetinstrumenten alles om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. Ze epileert de wenkbrauwen indien nodig en tekent de vorm en haartjes in potlood. Vervolgens geeft ze jou de spiegel.

Indien je akkoord gaat, beginnen we aan de hairstrokes. Er wordt een verzachtende zalf aangebracht. Met een naald en specifieke techniek word er pigment in de huid ingebracht. Afwerken tot een perfect eindresultaat. Afspraak inplannen voor een correctiebehandeling tussen de 5 en 8 weken

Hoe lang gaan de hairstrokes mee?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

 

Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden

Kan deze behandeling bij iedereen toegepast worden?

De hairstrokes shading kunnen niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitiespatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de ze behandeling zouden er vier weken tussen moeten zitten.

Waar houd ik rekening mee voor en na de behandeling?

Voor de behandeling:

 • Geen bloedverdunners innemen
 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebanken


Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Niet aanraken
 • Niet sporten
 • Geen make up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel


Na de behandeling:

 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50
 • Twee weken de wenkbrauwen niet verven
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Een week niet zwemmen en geen sauna

Is een eerste bijwerking noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de hairstrokes/shading maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de wenkbrauwen, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke hairstrokes/-shading hebt.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling.

Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zullen zijn.

Hoe verloopt het genezingsproces van de hairstrokes shading?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Is het mogelijk om hairstrokes of -shading te laten toepassen als je reeds (semi) permanente make-up hebt?

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt, dien je eerst een foto van je wenkbrauwen door te sturen via onze WhatsAppservice op het nummer +32 492 71 77  27. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden.

Hairstrokes behandeling nodig?

Maak vandaag nog je afspraak!