Lippigmentatie

Femme Fatale

Verzorgde lippen op ieder moment van de dag!

Deze behandeling is bedoeld om een lippenstift effect te creëren die de lippen optisch voller toont.

Bij lippigmentatie worden de lippen gepigmenteerd door middel van een permanent make up apparaat. Met een ultrafijne naald brengen wij het pigment aan in de huid van de lippen.

Met permanente make-up voor lippen kunnen je lippen er op elk moment van de dag verzorgd uit zien. Zijn je lippen asymmetrische en wil je graag een mooie vorm, dat is mogelijk. Maar ook kun je smalle lippen optisch gezien net iets voller laten lijken. En ook bleke lippen kunnen we weer een frisse kleur geven.

Wat zijn de prijzen van de lippigmentatie behandeling?

Meer info

Hoe verloopt lippigmentatie behandeling?

We ontvangen je in ons salon op het afgesproken tijdstip en dan mag je plaatsnemen in onze wachtruimte. Klantenfiche invullen en eerlijk vragen beantwoorden. Intakegesprek, de specialiste bespreekt samen met jou je wensen en geeft advies. We hebben alle mogelijke kleuren dus alles is mogelijk maar zelf zijn wij voorstander van een kleurtje dat het dichtst bij jouw natuurlijke lipkleur past.

De lipcontour kan, indien gewenst en afhankelijk van de vorm, 1 tot 2 mm hoger toegepast worden zodat de lippen voller lijken. Na de bespreking, begint de specialiste met het tekenen van de contour van de lippen met een potloodje. Vervolgens geeft ze jouw een spiegel aan zodat je vooraf de vorm kan zien.

Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is.

Indien je akkoord gaat, beginnen we aan de behandeling. De meeste dames ervaren de behandeling als voelbaar maar niet pijnlijk. Er wordt een verzachtende zalf aangebracht. Met een naald en specifieke techniek word er pigment in de huid ingebracht. Afwerken tot een perfect eindresultaat. Afspraak inplannen voor een correctiebehandeling tussen de 5 en 8 weken.

In totaal duurt de behandeling ongeveer 3 u. Wij proberen stipt te werken en meestal lukt dat maar soms kan de behandeling meer tijd vragen dus hou rekening met je dagplanning dat we zouden kunnen uitlopen.

Hoe verloopt het genezingsproces van de lippigmentatie?

De lippen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat van de lippigmentatie is 60 dagen na de bijwerking zichtbaar.

Dag 1-3: zeer donker
Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-28: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 29-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Waar hou ik rekening mee voor en na de behandeling?

Voor de behandeling:

 • 24 uur voor geen alcohol of drugs gebruiken
 • Tijdens de behandeling niet onder invloed zijn van alcohol en/of drugs
 • 24 uur voor de behandeling geen koffie drinken
 • 1 week voor de behandeling geen bloedverdunners innemen
 • Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebanken
 • Fillers ten laatste 1 maand voor de behandeling

 

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Geen vaseline of balsem
 • Niet aanraken
 • Niet sporten
 • Geen warme dranken
 • eventueel drinken met een rietje, eten met bestek

 

Na de behandeling:

 • 1week geen make-up op de lippen
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Twee weken geen fillers laten toepassen
 • 14 dagen lang niet zwemmen en geen sauna

Is een eerste bijwerking noodzakelijk?

Na de eerste sessie vervaagt tot 70% van de behandeling. Na bijwerken is dat maar 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na het bijwerken. Bijwerken is dus noodzakelijk en verlengt de houdbaarheid van de behandeling. Zonder het bijwerken zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.

Hoelang gaat lippigmentatie behandeling mee?

De houdbaarheid van de lippigmentatie is twee tot vijf jaar. Het verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad, hebt laten laseren of geen SPF gebruikt.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je reeds (semi) permanente make-up hebt?

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt, dien je eerst een foto van je lippen door te sturen via onze whatsapp service op het nummer +32 492 71 77 27. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je fillers hebt?

Het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen maar er zouden minstens vier weken tussen het plaatsen van de fillers en de lippigmentatie behandeling moeten zitten. Ons advies is om eerst de lippigmentatie en de eerste bijwerkingsafspraak te laten doorgaan en dan de fillers te laten toepassen. Fillers kunnen echter de houdbaarheid van de lippigmentatie verkorten.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je koortsblaasjes hebt?

Het is niet mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je koortsblaasjes hebt op het moment van de afspraak. Als je vaker last hebt van koortsblaasjes, adviseren wij om bij je huisarts langs te gaan om medicatie die koortsblaasjes voorkomt te laten voorschrijven. Ook al heb je nooit eerder een koortsblaas gehad, kan de behandeling het virus dat voor koortsblaren zorgt, aanwakkeren.

Zijn de lippen donker na de behandeling?

De lippen zullen de eerste paar dagen er zeer donker uitzien en na twee dagen beginnen ze te vervellen, waardoor er vlekken/ongelijkheden ontstaan. Dit is een normaal proces van genezing en dus geen reden voor paniek. Mooi resultaat is pas na twee weken zichtbaar. Pas na de bijwerking is het gewenste resultaat zichtbaar.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt?

 Het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt maar omdat we de lippen eerst zullen moeten verhelderen zullen er meerdere behandelingen (minstens 3) nodig zijn. Tijdens de eerste twee sessies zullen we de lippen neutraliseren met een complementaire kleur. Na de behandeling zullen de lippen er oranje uitzien, dit zal verdwijnen na het genezingsproces. Vanaf de derde sessie kan de gewenste kleur toegepast worden. Indien je hierover meer informatie wenst, kan je contact opnemen via onze WhatsApp service op het nummer +32 492 71 77 27.

Kan lippigmentatie bij iedereen toegepast worden?

De lippigmentatie kan niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners of Roaccutane innemen. Daarnaast kan de behandeling niet toegepast worden bij aanwezigheid van een koortsblaasje of een wondje op de dag van de behandeling.

Vermijd dagelijkse struggles!

Maak vandaag nog je afspraak!