Powderbrows

Droom jij van perfecte wenkbrauwen die je niet meer hoeft bij te tekenen? Dan is permanente make-up de oplossing.

Femme Fatale

Bespaar tijd in de ochtend, sta op met een wakkere blik.

De powderbrow-techniek wordt ook wel shaded brows, ombre brows of microshading genoemd.  In tegenstelling tot microblading kunnen powderbrows op alle huidtypes worden uitgevoerd en heeft een lange houdbaarheid.  De powderbrow-techniek is één van de populairste en nieuwste techniek semi-permanente make-up toegepast doormiddel van een machinaal nano naald. Hierdoor krijgen je wenkbrauwen een zacht en natuurlijk poedereffect.

Deze techniek is ideaal als je van jezelf weinig tot geen wenkbrauwen hebt. Deze techniek kan zowel zeer natuurlijk gepigmenteerd worden als iets expressiever naar wens van de klant.

Femme Fatale

Wat zijn de prijzen voor de powderbrows behandeling?

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling.  (Bijwerkingsafspraken na 8 weken € 150)

Eerder dan 5 weken bijwerken is niet mogelijk omdat de powderbrows dan nog niet genezen zullen zijn.

Femme Fatale

Het verloop van de powderbrows behandeling:

We ontvangen je in ons salon op het afgesproken tijdstip en dan mag je plaatsnemen in onze wachtruimte. Klantenfiche invullen en eerlijk vragen beantwoorden. Intakegesprek, de specialiste bespreekt samen met jou al je wensen en geeft advies, dan begint ze met de browmapping.    Hierbij meet ze aan de hand van verschillende meetinstrumenten alles om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. Ze epileert de wenkbrauwen indien nodig en tekent de vorm en de kleur in potlood. Vervolgens geeft ze jou de spiegel aan zodat je vooraf de vorm van de powderbrows kan zien. Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is.

Indien je akkoord gaat, beginnen we aan de powderbrows. Er wordt een verzachtende zalf aangebracht. Met een naald en specifieke techniek word er pigment in de huid ingebracht.

Afwerken tot een perfect eindresultaat. Afspraak inplannen voor een correctiebehandeling tussen de 5 en 8 weken.

Femme Fatale

Hoe lang gaan Ombré powderbrows mee?

Ombré powderbrows gaan gemiddeld 1,5 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat u langer kan genieten van je permanente make up. Daarnaast is het van belang dat je goed omgaat met je huid en je wenkbrauwen.

(De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt.)

Femme Fatale

Waar hou ik rekening mee voor en na de behandeling?

Voor de behandeling
Tot drie dagen na de behandeling
Na de behandeling

Meer info

Is een eerste bijwerking noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zullen zijn.

Kan deze behandeling bij iedereen toegepast worden?

De powderbrows kunnen niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitiespatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de powderbrows zouden er vier weken tussen moeten zitten.

Hoe verloopt het genezingsproces van de powderbrows?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Hoelang gaan powderbrows mee?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden

Is het mogelijk om powderbrows te laten toepassen als je reeds (semi) permanente make-up hebt?

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt, dien je eerst een foto van je wenkbrauwen door te sturen via onze Whatsappservice op het nummer +32 492 71 77 27. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden.

Droom je van perfecte wenkbrouwen?

Maak vandaag nog je afspraak!