Semi-permanente make-up

Heb je ooit gewenst dat een onberispelijk gezicht van make-up intact zou kunnen blijven, zodat je als je wakker wordt gewoon klaar om te gaan uit bed kunt rollen? Dankzij permanente make-up kan die wens werkelijkheid worden.

Semi-permanente make-up wordt ook wel cosmetische pigmentatie of dermografie genoemd. Het is een oppervlakkige vorm van tatoeëren of beter gezegd; graveren in de huid. Door middel van een speciaal daarvoor ontworpen pigmentatiepen waarin een kleine steriele naald, of naaldjes, heel snel op en neer bewegen, wordt een kleurpigment op de gewenste plaatsen als het ware in de huid gekrast.

Semi-permanente make-up betekent dat de kleuren en vormen niet langer dan maximum twee jaar in de huid blijven zitten. Het vervaagt en verdwijnt meestal binnen de anderhalf jaar, afhankelijk van hoe snel de huid zich vernieuwt. Bij jonge mensen en mensen met eczeem of psoriasis is dit vaak sneller dan bij oude personen. Maar bij de lippen blijft het pigment soms tot vijf jaar zitten afhankelijk van het merk pigment dat je gebruikt, de zwarte eyeliner kan gemiddeld 1 tot 5 jaar zichtbaar blijven. Gekleurde eyeliners wat minder lang. Waardoor het nog steeds binnen permanente make-up valt.

Femme Fatale

Waarom kiezen voor Semi-permanente make-up?

Wenkbrauwen, eyeliner of lippen worden op het gezicht gepigmenteerd om de natuurlijke schoonheid te herstellen of te versterken. Het doel is om een algemene harmonie te herstellen, om het uiterlijk aantrekkelijker te maken. De motieven van de klant kunnen verschillen. Een daarvan is de correctie van asymmetrieën. Anderen willen vorm en momentum definiëren of individuele onderdelen benadrukken. Weer anderen kiezen voor PMU om er gezonder uit te zien met natuurlijk getinte lippen en vitaler na het verliezen van hun wenkbrauwen.

Waarom kiezen voor Semi-permanente make-up?

Femme Fatale

Voor & Nadelen PMU

Voordelen

Nadelen

Een nadeel kan zijn dat je permanente make-up om de zoveel jaar moet bijwerken. Dit zien wij evenwel als een voordeel om de kleur fris en intens te houden. Kwalitatieve pigmenten hebben de eigenschap te vervagen en niet te verkleuren, zo hoort het ook.

Wens je op een bepaald moment geen bijwerkingen meer uit te voeren, dan vervaagt je permanente make-up en blijft het dienen als perfect sjabloon om met klassieke make-up in te kleuren.

Hoe verloopt een spmu behandeling?

We ontvangen je in ons salon op het afgesproken tijdstip en dan mag je plaatsnemen in onze wachtruimte. Klantenfiche invullen en eerlijk vragen beantwoorden. Intakegesprek, de specialiste bespreekt samen met jou al je wensen en geeft advies, dan begint ze met de mapping. Verzachtende zalf aanbrengen. Met een naald en specifieke techniek pigment in de huid inbrengen. Afwerken tot een perfect eindresultaat. Afspraak inplannen voor een correctiebehandeling tussen de 5 en 8 weken.

Wenst u een semi-permanente behandeling?

Maak vandaag nog je afspraak!